hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > زنجان| زنجان بزرگ‌ترین تولیدکننده زیتون کشور است

زنجان| زنجان بزرگ‌ترین تولیدکننده زیتون کشور است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ارقام زیتون طارم از کیفیت خوبی برخوردار است و قیمت بالایی دارد، تصریح کرد: بهره‌برداران در بحث صنایع تبدیلی فعال توجه کنند که روغن‌گیری بعد از برداشت بلافاصله انجام شود تا شرایط روغن‌زیتون به‌عنوان برند طارم خوب باشد. 

به گزارش مهر، جواد تاراسی با بیان اینکه به‌اندازه کافی مجوز برای تبدیل زیتون به صنایع تبدیلی در استان صادرشده و مشکلی وجود ندارد، می‌گوید: مشکلی ازنظر جذب نداریم. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه سال گذشته در بحث مجوز صنایع تبدیلی و تبدیل محصولات کشاورزی به صنایع تبدیلی در سطح کشور رتبه اول را کسب کردیم، افزود: امسال هم این موفقیت را کسب می‌کنیم. تاراسی با بیان اینکه سطح زیر کشت محصول زیتون در شهرستان طارم ۲۰ هزار هکتار است که از این مقدار ۱۲ هزار هکتار بارده و ۸۰۰۰ هزار در مرحله نهال است، یادآور می‌شود: در شهرستان طارم ۳۰ هزار تن زیتون در سال گذشته تولیدشده که از ۴۵ درصد محصول زیتون کشور را شامل می‌شود، زنجان بزرگ‌ترین تولیدکننده زیتون کشور است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان ادامه می‌دهد: پارسال میزان تولید زیتون ۳۰ هزار تن، روغن‌زیتون ۲۰۰۰ تن، تناژ زیتون برای فرآوری ۲۱ هزار تن و تناژ فرآوری شوری نیز ۱۳ تن بوده است. تاراسی از وجود ۳۲ واحد فرآوری زیتون در شهرستان طارم خبر داده و می‌گوید: ۱۶ واحد فرآوری زیتون پروانه بهره‌برداری را از سازمان جهاد کشاورزی اخذ کردند. او از وجود ۷ واحد روغن‌کشی خبر داده و ظرفیت اسمی این واحدها را ۲۱ هزار و ۳۲۰ تن اعلام کرده و می‌افزاید: این واحدها اقدام به روغن‌کشی ۹ هزار تن در سال گذشته کردند. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان همچنین از وجود ۶۳۰ واحد و کارگاه خانگی فرآوری زیتون در شهرستان طارم خبر داد.

رئیس شورای ملی زیتون ایران نیز دلیل اصلی ناشناخته ماندن زیتون طارم و عرضه شدن آن به نام سایر شهرها را سوء مدیریت مسئولان استانی اعلام کرد. مهدی عباسی با بیان اینکه در حال حاضر نیمی از زیتون برای استحصال روغن و نیمی دیگر برای کنسرو برداشت می‌شود، افزود: این آمار می‌تواند خبر خوبی برای صنعت زیتون و هدفی که دنبال می‌کند باشد و درواقع می‌توان گفت که با این روند، این صنعت به طرح طوبی نزدیک‌تر می‌شود. عباسی با تأکید بر اینکه وظایف و تکالیف دولت از این به بعد این است که در بحث نظارت واردات روغن‌زیتون و در بحث اعمال ممنوعیت واردات در فصل برداشت، به معنای واقعی کلمه وارد کار شود، ادامه داد: بی‌تردید در این صورت بحث تحقق خودکفایی در روغن‌زیتون، دور از دسترس نخواهد بود. عباسی با تأکید بر اینکه سوءتدبیر مقامات استان باعث شده است تا زیتون طارم همچنان ناشناخته باقی بماند، اظهار کرد: وقتی مقامات استان به نامه‌های ما به‌عنوان رئیس شورای ملی زیتون ایران پاسخ نمی‌دهند، همین امر باعث می‌شود تا زیتون طارم به نام زیتون رودبار وارد بازار شود. رئیس شورای ملی زیتون ایران افزود: نیاز مبرم زیتون این است که مجتمع زیتون در استان استقرار یابد که متأسفانه مقامات استانی هیچ‌گونه همراهی در این زمینه نداشته‌اند، این در حالی است که وظیفه ذاتی مقامات استانی، همراهی تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد است و این همراهی در سایر استان‌ها دیده می‌شود.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام